Spread the love

המשווק כתחילתו של עידן חדש, למבורגיני רבואלטו לוקח את הלפיד מהאוונטדור עם עיצוב שרירי למראה, פנים מרווח יותר ומערכת הנעה היברידית בנזין-חשמלית בדירוג של 1,001 כוחות סוס. ספינת הדגל הבאה של המשרד היא חדשה מהיסוד, אפילו שלדת סיבי הפחמן שלה פותחה מאפס, והיא פורצת את הדרך בה ילכו דגמי העתיד בשנים הקרובות.

נמוך, רחב ומסובב ראשים, הרווולטו מזוהה באופן מיידי כלמבורגיני. ועדיין, זה זן חדש של שוורים: הפנסים שלו תחובים מתחת למכסה המנוע (ולא מותקנים בסמוך עם הפאנלים הקדמיים) ומודגשים על ידי פנסי יום LED בצורת Y, בעוד שהקצה האחורי שלו נשלט על ידי זוג יציאות פליטה גבוהות ומפזר סיבי פחמן מאסיבי. אחד מפרטי העיצוב המגניבים ביותר הוא מכסה הסיפון: עשוי מסיבי פחמן כדי לחסוך במשקל, הוא מעוצב כמו U כדי לתת לצופים נוף ללא הפרעה של מנוע ה-V12 החדש.

“אני אוהב אופנועים, וזה תמיד מרתק להביא כמה רעיונות מעולם האופנועים. אז, ככה הגענו לרעיון של האורות הקדמיים הנסתרים”, אמרה לי מנהלת העיצוב של למבורגיני, מיטה בורקרט. זה גם מסביר מדוע יציאות הפליטה מותקנות בגאווה גבוה על החזית האחורית; זהו רמז עיצובי שריחף לתוך הגלקסיה של מכוניות מעולם האופנועים (במיוחד כאלה המיועדות למירוץ). עם זאת, יש הרבה יותר בעיצוב מאשר כמה סימני סגנון בהשראת אופניים. “יש לנו את מערכת ההנעה הזו, ואמרנו שזה בוודאות אחד ה-V12s האחרונים אז בואו נחגוג את זה. בואו נעשה את זה גלוי. זו הסיבה שהמנוע גלוי לחלוטין”, הוסיף בורקרט, והדגיש שהמטרה של הצוות שלו הייתה עבור החדש. מודל לתעל ללא ספק את ה-DNA של למבורגיני מבלי להעתיק דגם קודם, עתידי או קיים.

מתיחת בסיס הגלגלים בכשלושה סנטימטרים והעלאת קו הגג בסביבות סנטימטר אפשרה ללמבורגיני לחצוב פנים מרווח יותר (משהו שביקשו בעלי אוונטדור). אל תצפו לישיבה בשורה השלישית ול-12 מחזיקי כוסות, אנחנו מדברים על מכונית-על, אבל מרווח הרגליים גדל וכעת יש מקום מאחורי המושבים לאחסון פריטים קטנים, כמו ארנק או תיק. רוב הכפתורים שהנהג צריך לגשת אליהם במהירות בזמן נסיעה ממוקמים על גלגל ההגה: ניתן לאותת, להפעיל את מערכת ההרמה הקדמית, להפעיל את המגבים ולהחליף מצבי נהיגה תוך שמירה על שתי הידיים על ההגה. משוטי הילוכים ענקיים מותקנות מאחורי גלגל ההגה.

אפילו רוכשי מכוניות-על מצפים לשורה ארוכה של תכונות טכניות, וה-Revuelto לא מאכזב. הוא כולל אשכול מכשירים דיגיטליים עצמאיים בגודל 12.3 אינץ’ שהגרפיקה שלו משתנה בהתאם למצב הנהיגה שנבחר, מסך מגע בגודל 8.4 אינץ’ בעל אוריינטציה לאורך של מערכת המידע והבידור, ומסך 9.1 אינץ’ המוטבע בצד הנוסע של לוח המחוונים. הנוסע יכול להגדיר את הצג בגודל 9.1 אינץ’ כך שיציג את אותו מידע שנמצא על אשכול המכשירים, ושני הנוסעים יכולים להעביר ווידג’טים ממסך המגע למסך הנוסע בתנועת ניגוב דמוי סמארטפון. זוהי פריסה חדשה, אבל למבורגיני בכל זאת העבירה כמה רעיונות מהאוונטדור: כפתור ההצתה נשאר ממוקם מתחת לדש אדום בהשראת מטוס קרב, ואתה מושך בידית כדי להפעיל אחורה.

כפי שדווח בעבר, החלק המרכזי של מערכת ההנעה הוא מנוע V12 חדש בנפח 6.5 ליטר עם שאיפה טבעית – למבורגיני רוצה לשמור על התצורה הזו בחיים כמה שיותר זמן – ומסוגל להסתובב ל-9,500 סל”ד זועקים. תיבת ההילוכים מעניינת לא פחות: מדובר ביחידה אוטומטית בעלת שמונה הילוכים כפולת מצמדים המותקנת לרוחב מאחורי המנוע. לשם השוואה, מנוע ה-12 צילינדרים של האוונטדור הוברג לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת שבעה הילוכים, מוט הילוכים עצמאי (ISR) הממוקמת במה שכונה במדויק מנהרת ההילוכים.

תכנון V12 חדש בשנת 2023 אולי נשמע מטורף, אבל למבורגיני אמרה לי שהשימוש במנוע היוצא אינו אופציה.

“רצינו להיות מוכנים לשלבים הבאים, אז אנחנו חייבים לקבל את הטכנולוגיה העדכנית ביותר במכונית. רצינו שלא יהיה לנו יותר מדי כוח חשמלי בהשוואה לכוח הבעירה. רצינו שתהיה עקביות ביצועים כך שתתחיל לא רואים פיגור בביצועים במסלול המירוצים. היינו צריכים לשפר את תפוקת הביצועים של מנוע הבעירה, והמנוע הישן היה על הגבול”, הסביר רובן מוהר, ראש מחלקת המחקר והפיתוח של המשרד, בצד של חשיפת ה-Revuelto.

טל ציקורל

המנועים החשמליים הראשון מתוך שלושה משולב בתיבת ההילוכים. השניים האחרים מלפנים: יש אחד לכל גלגל, תצורה שפותחת וקטור מומנט חשמלי והנעה לכל הגלגלים דרך הכביש (אין קשר מכני בין הסרנים). המניעה את השלישייה היא מארז סוללות ליתיום-יון של 3.8 קילוואט שעה המשולבת במרווח שבין המושבים הקדמיים. יש תקע שניתן להשתמש בו כדי לטעון את ערכת הסוללות, אבל מוהר ציין את זה

ה-V12 יכול למלא אותו תוך מספר דקות (אחד ממצבי ההנעה נקרא Recharge).

לחובבים יהיו מספר מצבים נוספים לבחירה, כולל Città, Strada, Sport ו-Corsa, וה-Revuelto מסוגל לנסוע על חשמל בלבד למרחקים קצרים. התפוקה הכוללת של המערכת מגיעה לכ-1,001 כוחות סוס, אם כי חלק ממצבי הנהיגה מגבילים את הנתון הזה, ולמבורגיני מציינת זמן אפס עד 62 קמ”ש של 2.5 שניות וכן מהירות מרבית שנמצאת מצפון ל-217 קמ”ש.

 

ישנה גם מערכת החזרת אנרגיית בלמים המשלימה את מערכת הבלימה ההידראולית (הכוללת קליפרים קדמיים של 10 בוכנות מאסיביים ומערכת קירור מורכבת להפליא) ומייצרת חשמל שנשלח בחזרה אל ערכת הסוללות. המוח של המכונית מנתח מספר פרמטרים, כמו המהירות וחלוקת העומס, כדי להחליט כיצד לאזן את הרגן והבלמים ההידראוליים.

“יש לך שני דברים קבועים שלעולם לא משתנים: תחושת בלימה, בלתי תלויה במצב הנהיגה בתנאי הנהיגה, והתנהגות ההיגוי”, אמר מוהר. “[הרובולטו] מרגישה כמו מכונית בעלת שאיפה טבעית מהירה הרבה יותר; אתה לא קולט שהיא היברידית”, הוסיף.

למבורגיני תבנה את ה-Revuelto במפעל ההיסטורי שלה ב-Sant’Agata Bolognese, איטליה. תהליך הייצור מרתק, כי הוא בחלקו אולד סקול וחלקו עתידני. מרבית ההרכבה מתבצעת ביד, גברים ונשים מיומנים מרכיבים את ה-V12, מבריחים את לוחות המרכב ותפרים את המושבים, אך רוב חלקי סיבי הפחמן (כולל יחידת המטוס והמבנה הקדמי) מיוצרים עם מדינה ציוד חדיש – חלק ממנו נרכש במיוחד כדי לבנות את המכונית הזו. המכירות יתחילו ב-2024, ועדיין לא הוכרז מידע על התמחור.

לגבי ההמשך, הניחוש שלך טוב כמו שלנו. זה לא מופרך להניח שהרובואלטו תוליד דגם להמרה, אם כי זו ספקולציה טהורה ושום דבר עדיין לא רשמי. וכן, יורשו של ה-Huracán יאמץ כוח היברידית פלאג-אין גם כאשר יגיע לראשונה בסוף 2024. חלק מהלקחים שנלמדו מה-Revuelto יחלחלו למכונית הזו, אך אל תצפו לראות את אותה מערכת הנעה בדיוק.

“יש כמה דברים שכנראה נעביר אותם, אבל לא אחד לאחד. כל הרעיון תלוי באופי המנוע. תמיד צריך לדאוג שהרכיבים הכוללים יתאימו לפילוסופיה הבסיסית של את המכונית. יכול להיות שנוכל לעשות שימוש חוזר בחלק מהרכיבים, אבל אחרים יהיו שונים. את הארכיטקטורה עצמה, את ההגדרה הבסיסית, כנראה תראה במכוניות אחרות”, אמר לי מוהר.